Referat: IFK Wreta Kloster - Skultorps IF

IFK Wreta Kloster - Skultorps IF 0-3 (0-1)
Målskyttar: Matilda Andersson 2 Alicia Ask

Skultorp fortsätter att vinna: ”Vi höll ihop det bra”

Skultorps IF fortsätter att hänga på i den absoluta toppen av division 2-serien. Säsongens sjunde seger kom när SIF vann mot IFK Wreta Kloster utanför Lindköping borta med 3–0 (1–0).

Tränaren Thomas Sjökvist kommenterar:

– Vi är jättenöjda med att vi vinner även om vi spelmässigt inte gjorde någon av våra bättre matcher.

Mål i slutet av de båda halvlekarna blev segerreceptet. Matilda Andersson gav laget ledningen i slutet av första halvlek. Detta efter en halvlek som mest hade handlat om ställningskrig där Matilda vände bort en motståndare och visade sitt skarpa målsinne.

Sedan fyllde SIF på med två mål till i slutet av matchen. Alicia Ask gjorde det andra målet på ett distansskott och sedan fastställda Matilda Andersson slutresultatet med fem minuter kvar av ordinarie speltid. Matilda fortsätter att göra viktiga mål för sitt lag och har nu gjort åtta i seriespelet hittills.

I den andra halvleken såg i spelet ut ungefär som den första, men Skultorp hade en boll i ribban också och hemmalaget lyckades aldrig få någon större press på sina motståndare.

– Nej, jag tycker vi höll ihop det bra, säger SIF-tränaren.

Vinsten betyder att Skultorp tar över serieledningen från Vimmerby med en poängs försprång, men smålänningarna kan ta tillbaka förstaplatsen när de möter Lindö hemma på lördag.

Det kan noteras att även Ulricehamns IFK hakar på i toppen efter att ha besegrat Falköpings KIK med hela 7–1.

För Skultorp väntar nu match hemma mot Kenty på söndag, Fyra spelare i truppen tar studenten nästa helg, men Thomas Sjökvist betonar att det finns bra bredd i truppen.